Hehe... Lama dah x buat post baru... (lama ke???) Saya(saya??) tak ade pape pn nak cite, mana taknya... Skrg tgh exam week mane la ade pape yang mnarik yang berlaku..ceeewah. Oh ada sebenarnya.. Semalam. Day 1 of exams. Paper FBS 3. Jumaat lepas smorang dah check seating for exams... and macam biasa (ceh baru skali je exam=p) I got Theatre A3.3... Yay. Baru rasa cam exam sket, exam kat lecture hall yang gede. He he he. So semalam, around 9.15 we were allowed to enter the theatre... bla bla bla, so I had to sit in front! Haha, sangat tak suka tapi nak buat camne, dah Dr. Ismet kenal daku, dia pun panggil la duduk depan... Cis cis cis. Takpela pasrah. So bile semorang dah duduk, tetibe Farhana (bukan saya, ada orang len nama Farhana, wuwu, nama die ada Nur k, x sama!!) datang kepada dosen dengan ekspresi yang agak gelabah,hoho. Katenye die patut g A4.2, tapi tak ada orang.. kesian tgk rupa die yang nak nangis dah itu,huhu. (time tu dia berada di depan saya) "Rilek...janganlah gelabah...." kata daku. ahaha. blablabla, last2 dosen bagi je die amik exam kat situ... So dosen pun startla bagi kertas exam... Skali tgk2, ada lagi orang lain yang tidak sepatutnya berada di situ, sebab patutnya kertas ada lebih 3, tapi cukup2 je.. dosen2 yang ada pn bertikam lidah la sebentar mengenai perkembangan terbaru itu..hoho. Last2 diorang cakap "Ya udah, nnt kita lihat saja absennya gimana"
Exam pun bermula...Absen pun di pass-pass oleh pak SBP... Sampai di giliran saya, time nak cari NPM tu, eh sampai 2064 je??? Huaaaa. (NPM saya 2071 skian time kasih). Ops! I'm the guilty one ke??? lol. Masa tu selamba je tulis nama bawah nama last tu and buat bodoh je..ala2 tak bersalah gitu(memang x bersalah pun!!wuwuuuuu) sambil meneruskan jawab exam...
Rupa2nya lagi seorang yang sesat itu adalah Hani...hehe..apela nasib kita Hani...isk3
Pas abis exam tu...Dr.Ismet buat announcement:
"3 orang yang tak ada dalam senarai tadi, siapa, Farhana, besok tak boleh di sini lagi ya.. Harus cari tempat sendiri ya.. Okay, Farhana.." Ha...doc... bukan saya sorang yang sesat, dah la sebut namaku 2 kali,uhuk3, terasa sungguh hina(over la pulak....=p)

Akhirnya, lepas exam baruku tahu, SBP sesuke hati mereka je buat list seating baru, tak cakap pape pun!!!!!!!!!! Ingat kitorang ni ada leh jadi mind reader ke...Aisy. Setakat tampal kat A3.1 tempat clinical skills tu ingat ada orang nak tengok ke?? Gerrrrram. Huh. Tak pasal2 ku dapat publisiti murahan. Huhuhu.

So sekarang saya kena amik exam kat lab Microb... waaaa x bestnya... nak A3.3 jugak... (mengada gila huhuT_T)

ANYWAY. Niat di hati bukan nak cite pasal tu sbenarnya, camne leh sesat ni,huhu. Niat di hati nak buat list apa yang mahu dimakan setibanya di Malaysia...haha. Xde keje. Tp xpela. Nnt aje. Mood nak bcita dah ilang.. (ilang la sangat, td tu apa=p)

1hb Feb! Cepatla tiba... Tak sabar tak sabar tak sabar.

Ya Allah Kau permudahkanlah segala urusanku... Rabbi Yassir wala tu'assir Ya Rabb..

3 Responses so far.

  1. drrazi says:

    1 feb! tarikh bertuah. yeay!!! hahaa

Reminder for the soul

“Aku hairan dengan orang yang mengetahui kematian, tapi mengapa ia masih tertawa;

Aku hairan dengan orang yang tahu bahawa dunia adalah sementara, tapi mengapa ia sangat mencintainya;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui semua urusan telah ditakdirkan, tapi mengapa ia takut kehilangan;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui bahwa hisab adalah suatu kepastian, tapi mengapa ia tetap mengum
pulkan harta dan menghitung-hitungnya;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui panasnya api neraka, tapi mengapa ia tetap berbuat dosa;

Aku hairan dengan orang yang mengaku mengenal Allah, tapi mengapa ia meminta tolong kepada selain-Nya;

Aku hairan kepada orang yang mengaku mengetahui kenikmatan syurga, tapi mengapa ia merasa hidup tenang di dunia;

Dan aku hairan kepada orang yang mengetahui syaitan adalah musuhnya, tapi mengapa ia mentaatinya.”

Uthman bin Affan Radhiyallahu anhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa umpama pedang