khas buat ibuku~

post ini ditujukan khas kepada ibuku Puan Hajah Alawiyah bt Ahmed Dahalan
isteri kepada Tuan Haji Yem bin Ismail dan ibu kepada 6 orang anak yang jelita dan kacak(prasan:P)
i love you mama~ :D
selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu, bakal-bakal ibu dan yang berangan nak jadi ibu hehehe;)
usah menunggu hari ibu baru nak ingat kat ibu~
sesungguhnya jasa mereka tidak mampu kita membalasnya
doakanlah kesejahteraan mereka dunia dan akhirat
buat yang di rumah berjasalah kepada mereka selagi mampu~
buat yang jauh di perantauan contact2lah selalu~
jangan pernah berdendam dengan mereka...
jika merasakan mereka pernah bersalah dengan kita,
cuba fikir berapa banyak salah kita pada mereka?
love them while you still can:')



ibuku yang awet muda. ahaks;)


petua awet muda: ceria-ceria slalu;)



jgn tertipu dgn snyuman ayahku ini, pak yem garang tau! hahaha...



pak yem tgh mnyiram pokok bunga...tukang siram xde kat umah...uhuhu~



pasangan ideal: dah berkahwin selama lbh 31 tahun....awwww~ ^_~
bukan senang memelihara keharmonian rumah tangga, memerlukan kesabaran yang tinggi...


breakfast same2~


tak best kan gambar ni? sebab saya xde...hihi=p

gambar x lengkap. 6/8 je. abang jd cameraman...hehe.
(lihat muka ayahku monyok disebabkan ketiadaanku....uhukuhuk=p)










13 Responses so far.

  1. drrazi says:

    dimanakah anda ketika gamba2 ni diambil? susah jugak adik badik ramai2 ni ek,susah nk cukup. hehe...tgk cam saya,tiga je.=p

    p/s:adik badik sket tak bez,so nnt nk anak ramai. hahaha...

  2. NahWaL says:

    tak lama lagi aku plak jadi ibu. ya Allah takotnya takotnya

  3. fArHaNa says:

    drrazi-dimanakah saya? tgh bercuti2kat london time tu......hahaha.

    dh tentu le sy dah ade kt bandung, kalo ade kt msia mane bole diorg amik gamba tanpaku!=P

    p/s:mmg x best pun.nak anak ramai?berusahalah kumpul dr skrg..[apakah] hahaha..

    akak- muahaha~ jadi makcik yay yay!

  4. Dr.Illy says:

    sayang mama!!sayang mama!!
    pakcik yem adik beradik sy la plak...huhuuh

  5. fArHaNa says:

    dr.illy- hawa ibu saudaraku???
    oh tidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!=p
    kikiki...
    sayang mama saya jugak;) *wink~

  6. fArHaNa says:

    p/s: sy ada dlm salah satu gamba. carila kalo jumpe....ngeh2~

  7. 3rdmarch says:

    10 may je ke hari mama???

  8. fArHaNa says:

    jijol- hari ibu adalah hari menghargai ibu, so hari2 pn kne hargai ibu. maka stiap hari pn adalah hari ibu sbnrnye...

    tidak salah rasanya jika dapat menggembirakan hati ibu
    tp sbenarnya x pyh tgu hari ibu pun if nk bg adiah ke ape...

    btw hari ibu bkn ade tarikh2 tertentu pn, tp ahad kdua bulan mei. hua3=p

  9. drrazi says:

    dah jumpe dah. kamu yang kene siram oleh pakcik yem tu kan? haha...tahniah nak jadi makcik. bez2!=)

  10. fArHaNa says:

    drrazi- cis......teet! salah2 sile cube lagi ye. dah dekat dah tu=P

    tahniah?awal sgt tahniah tu..akak yg x lame nk jd ibu tu br bcite2 nk kawin,tp blum lg..
    xpe xpe tgu taun depan!!!
    amiiiiin:)

  11. 3rdmarch says:

    ye ye..
    sje je tnya..
    sbb cam asyik brubah je tiap2 taon..
    rupa2nye 2nd week may..
    erk..nak teka skit..
    y breakfist same2 2 ke???

  12. *F.Y* says:

    ksian pulak biar soalan tu tergantung...

    saya yang pegang camera nak ambik gambar tula....


    hahaha... :)

Reminder for the soul

“Aku hairan dengan orang yang mengetahui kematian, tapi mengapa ia masih tertawa;

Aku hairan dengan orang yang tahu bahawa dunia adalah sementara, tapi mengapa ia sangat mencintainya;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui semua urusan telah ditakdirkan, tapi mengapa ia takut kehilangan;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui bahwa hisab adalah suatu kepastian, tapi mengapa ia tetap mengum
pulkan harta dan menghitung-hitungnya;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui panasnya api neraka, tapi mengapa ia tetap berbuat dosa;

Aku hairan dengan orang yang mengaku mengenal Allah, tapi mengapa ia meminta tolong kepada selain-Nya;

Aku hairan kepada orang yang mengaku mengetahui kenikmatan syurga, tapi mengapa ia merasa hidup tenang di dunia;

Dan aku hairan kepada orang yang mengetahui syaitan adalah musuhnya, tapi mengapa ia mentaatinya.”

Uthman bin Affan Radhiyallahu anhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa umpama pedang