hati saya sangat sakit sekarang.
(proses penyembuhan sudah berjalan berjalan! yuk farhana!)
*semakin sembuh*


(bkn sakit sebab marah aka sakit hati tapi sebab sakit lain-_-")


doakan hati saya cepat sembuh ya.


doa kalian amat dihargai:')


sekian terima kasih.













p/s: Kita akan diuji dengan setiap kata-kata kita. Semalam saya benar-benar diuji tentang sebuah erti sebuah ujian. Kita tak akan tahu kita mampu selagi kita belum berdepan dengannya.

p/s2: Apabila diuji dengan musibah etc., kita sering menghitung keburukan dari apa yang berlaku. Sedangkan bila kita kira rahmat disebaliknya, sangat banyak! Semoga saya kuat dan tidak lupa rahmat dan hikmah di sebaliknya~



p/s3: Ujian apa? Tak perlu tahu, doakan sahaja saya lulus dengan cemerlang:)



p/s4: Allahuakbar. Allah Maha Besar. Apabila Dia berkata jadi! maka jadilah ia. Kun fayakun~ Tiada siapa dan tiada apa yang mampu menghalangnya.


p/s5: Allah sayangkan kita, saya dan kamu:)


p/s6: Islam mengajar kita mengamalkan berlapang dada dalam kehidupan kita.
Jadi apabila diuji, lapangkanlah dada kita.
Redhalah bahawa setiap perkara yang berlaku itu sudah ditentukan olehNya.
Senyum apabila ditimpa musibah?
Sungguh menghairankan ya? ;)


p/s7: Doakan program kami berjalan dengan lancar dan dipermudahkan segalanya.


p/s8: Banyak sungguh p/s!


p/s9: Penat tulis p/p/p--- tiru duha je, tulis nombor terus,uhuk3.

31 Responses so far.

  1. salam....
    sabar ekk kak fana..
    kita diberi ujian kerna Allah syngkan kita dan utk menguji seberapa mengunungkah iman kita.....hihhih....

    chaiyokk222!!!!!!!!.....

  2. fArHaNa says:

    wsalam aishah raihan:)

    sabar...sabar...sabar...

    dah molek dah komen tu...tetibe ada hihhih pulak kt blakang tu kn...hehe=p

    aja aja fighting!!! tq ecah~ mwahhhs

  3. kak farhana
    ada apa dgn hatimu??
    huhu
    semoga cepat sembuh ya..
    sabar ye..
    Allah bersama-sama org yang sabar.
    jangan mudah berasa tewas kerna masih ramai yg sayangkan kak farhana.
    dan pasti Allah mengingatimu, tidak pernah lupa dan kasihNya sentiasa ada memayungi kita..
    dan sebab itu Dia bg ujian,cobaan dan dugaan.
    just remember bla Allah dtgkan ujian tandanya Allah tidak pernah lupa akan kita..
    Allah rindu akan rintihan hambaNya.
    Allah nak uji sejauh mana tahap kebergantungan kita kpdNya..
    dan juga bak kata ecah, seberapa menggunungkah iman kita..=)

    saya pun syg kak farhana! hehe

    p/s: maaf terpanjang la pulak.huhu

  4. fArHaNa says:

    terima kasih cik caktus biru:)

    baru ku tahu cactus boleh berbichara rupanya....hihihi.

    kpd yg tertanya2, hati sy bukan juga sakit sbb putus cinta atau kecewa atau apa2 yg sama waktu dgnnya tau. jgn slh fhm=P
    bercinta pun x cmne nak putus???
    haha:p
    biarlah rahsia....hehehe

    don't worry, i'm okay je, hati sudah semakin sembuh:)
    doakan semua urusan kita dipermudahkan ye cik has oops cik cactus?

    shaye shayang kamu juga! heee~
    xpe pn pjg2..=)

  5. duha says:

    assalmaualikum warahmatullahi wabarakatuh..

    setiap p/s yg anda type di post anda nih ada betulnya..

    manusia akan diuji dengan kata-katanya..mungkin untuk memastikan,benarkah iman kita atau sekadar di mulut shj?? atau juga agar kita snts berhati-hati ketika bertutur..dan ingatlah..percakapan kita seharusnya mengingatkan diri kite juga :)

    manusia mempunyai akal yg cetek..takkan dapat menjangkau ilmu Allah yang jauh kehadapan..that's why kite lebih nampak short term punye effect but we don't know what's behind it..Allah pencipta kita,pasti Dia lebih tahu kebutuhan kita..bila die bg ujian,Dia tahu kita MAMPU dan ujian itu bukan sekadar main2..tapi untuk tingkatkan iman kita sebenarnye..so,siapa yg dapat benefit?? kita jugak..

    bersyukurlah ketika ditimpa musibah/ujian dr Allah dan sedihlah ketika tiada ujian datang melanda langsung..bak sahabat Rasulullah SAW yang berasa sedih apabila satu hari dalam kehidupan mereka, tiada ujian datang menimpe..pelik? mungkin ya bagi kebanyakan manusia..tapi tidak bg mereka yg nampak fadilatnye..

    berlpang dadalah dalam setiap perkara..always think positive!! sy snts doakan yg terbaik buat kite sume..dan dipermudahkan dalam setiap urusan..esp kalau nk wat mnde baik :D

    p/s: disebabkan anda tiru,maka kene bagi komisen sket..haha..

    p/s2:maaf jika komen terlalu pjg namun tidak membantu '-_-

    p/s3:kabus terlalu tebal di pagi ini..(apekah?? tiade kaitan)

    p/s4:Allah sayangkan kita sume,we dont need anything else except Allah..pulang padaNya dalam setiap kondisi ye..

    p/s5:sy sayang kamu juge (dah bpe kali ckp..jgn bosan ek) hehe

    p/s6:mule daa syndrome p/s.. :p

  6. duha says:

    lupe nk ucap..semoga cepat sembuh/proses penyembuhan bergerak pantas..

    gunakan rakan sekeliling anda dgn sebaiknya..apa guna rakan kalau bukan utk membantu..esp dalam bab2 "penyakit hati" ini..semoga hatimu dah tak saket lg pasni :)

  7. fArHaNa says:

    duha- waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh.

    time kasih cik duha atas kata2 anda tersebut, memang membantu:)

    saat rasulullah diuji pun mulutnya tak pernah lepas dari mengatakan perkara yang benar shj walaupun matanya tetap berair kerana kesedihan kan...ingat ingat ingat.
    *tp sy x nangis pun*

    ujian itu rahmat...dah tengok post BAIK yang terbaru?hehe...

    yup! think positive. fikirkan yg baik2 je:)

    em...gunakan kawan sebaiknya kn... duha blanjela sy mkn, konfem jd elok terus! hihihi:p

    sy disayangi..terharunya...
    waaaaa...*poyo sbentar* hee.

    emm...kata2 syg tu xleh ckp slalu la duha...x mhl la jadinya nnt...ahaks. *saya x jiwang*


    thanx duha:))):-*

  8. duha says:

    ok2..nnt duha blanje..batagor (npe asek batagor?? ) erm..ke nk gorengan? pilih la..yang penting bawah rp2k (hahha,mane nk cr batagor harge cmtu?? pk sndr :p ) lalla~

    erm..eh,kite kene amek stiap kesempatan utk mengucapkan "saya sayang kamu"..(kak farhana,tolong jangan salah guna ayat saya ini)..nnt takut dah tak sempat..tape..kalau duha syg org..msti mahal pnye :) bukan sng taw~ hehhe..

    p/s:okla..pasni tanak cakap sayang dah..pk quotation lain pulak laa :p

    p/s2:thanks je? eskrim berharge atas rp10k mane???

  9. 3rdmarch says:

    tertanya-tanya..
    siapakah y mempengaruhi duha menggunakan p/s..


    p/s : sakit ati sbb baling kelape xkene botol ke??? ;p

  10. drrazi says:

    semoga dipermudahkan segala urusan....

    tetiba rasa nak mintak maaf salah silap. huhu....terasa lagi ke? (sampai skrg blurr nape anda terasa di blog saya. huhu...=( ampuuunn...)

    semoga cepat sembuh ye? amiiiin...

  11. duha says:

    siapa ye yg menyebabkan sy menggunakan p/s ?? ade pengaruh luar ke???

    p/s:jijol nk jugak p/s..heh

  12. salam...

    rasanya pertama kali komen

    tapikan...
    kalau sedih yang tak tahu pucuk pangkalnya..adakah disebabkan hati yang terlalu banyak diisi dengan bukan makanannya?

    saya sedih yang tak tahu sebab apa ini..wuwu~~~~~

    p/s: suka juga letak p/s banyak2

  13. fArHaNa says:

    duha- batagor? xmo...nak paparon! hehe=p

    eh igt syg die sorg mahal...?syg org pn mahal jugak..xde jual kat kedai tau.hehe. salah guna? iA tak.. hanya diberi ketika dan pada orang yg layak shj. ^_~

    lpas ni tukar bhs len pulak..
    ich liebe dich!hohoho=p

    hamboih hamboih.. eskrem atas 10 ribu? duha nak blanje la kan suruh cari tu..???:ppp

  14. fArHaNa says:

    jijol- diulang, saya bkn sakit hati. tapi hati saya sakit
    [ttp iA dh sembuh, doakan ye]

    hang buat lawak x kne mase tul.huhuuhh. tp x heran pn x kne pape..tu sume slh tnh x rata=p [ini hakikat haha]

  15. fArHaNa says:

    drrazi- anda tiada dosa dgn saya.. semuanya dh dlupakan n dimaafkan. not ur fault pn, slh diri sndiri yg tgh *sensitip* time tu. mybe sbb *benda* yg terjadi tu kot. huhuhu.
    xtau ke nape? em, nk kne tau gak ke? huhu.*_*

  16. fArHaNa says:

    drrazi- p/s: time kasih krn mndoakan.=)

  17. fArHaNa says:

    puding caramel- wsalam..nyum nyum sedapnya...hehe

    aah la rasenye 1st time..uhuk segannya:p

    emm..pnah jugak rase cmtu..tp bile kite fikir, hati kita ni bukan kita yang punye pun. kalau Dia nak letak rasa sedih dlm hati tu, boleh je tanpa sebab apa pun ye x?

    psl ltak bnde yg bukan mknnnye dlm hati tu, wallahua'lam...
    tp mungkin juga.
    mungkin Allah nak kita mngadu n ingat kat die...sbb kdg2 bile kite happy ni slalu je lupe tuhan kan..
    huhuhu-_-"

    ada yg mngatakan bila kita bertaubat n hati rasa sedih je..itu tandanya taubat kita diterima Allah..wallahua'lam...

    ada jugak org kata time kita sedih tulah hidayah tengah turun byk2 kpd kita...so time tu kite kne byk2 dkatkan diri padaNya..
    (emm siapa la yg ckp tu ek?:p)

    yg pnting, gunakan rasa sedih tu ke jln yg spatutnya kan?
    jgn sedih2:)


    p/s: memang best pun ltak p/s....
    hehe;-)

  18. duha says:

    p/s syndrome~

    p/s:sy sdg cuak tak dpt tpt utk comprtve religion '-_- takot dftr lmbat!! waaaaaaaaaaa~

  19. fArHaNa says:

    duha- daftarlah sekarang sebelum terlambat! mesej je no. kat flyer tu terus...:)

  20. duha says:

    dah daftar~
    cuma takut terlambat je..
    cne nk tau sy da terdaftar atau belum?? kasilaa eskrim ke kt sape yg mndaftar..
    just 4 confirmation..
    haahaha..

    p/s: demand pulak~

  21. 3rdmarch says:

    owh..
    silap phm tlh berlaku..
    mtk maaf byk2..
    smoga cpt sembuh..
    Amen~
    btw,sakit hati..
    y camne ye doc?

    p/s : bkn dah rmai ke y menggunakan p/s: sblm anda guna?
    dan antaranye sy????tol x???? =D

  22. fArHaNa says:

    duha- kalau kamu dah tulis nama tu kira dah terdaftar la tu.hehe..iAllah.
    dun wori...datang je k:)

    confirmation? pttnye sape nk join kne blanje sy dulu... pastu confirm leh join punye...hihi...[prasan igt pnting sgt smpi kne blanje dolu:p]

    xpe...nnt korg akan dapat sms dr pnganjur. doa dpt sms tu ek? :D

  23. fArHaNa says:

    jijol aka 3rd march- xpe2. em pesakit dah sembuh, kne follow up je skrg, so x perlu lah tahu ye sakit ape tu. huhu.

    x pnah pulak check anda gune ke x p/s seblum ni...hoho.yg pnting bukan anda yg cipta p/s tu pun kn....haha.
    so sile jgn prasan ye..ngeh2.

  24. 3rdmarch says:

    Alhamdulillah..
    baguslah da baek..
    curious je psal penyakit 2..
    memandangkan anda bkal doc..
    so,sy tnye je la..
    xpe le klu xnak gtao pon..



    btw, p/s: kat atas 2 utk duha sbenownye(cam silap blog je)..
    so,anda juge sile jgn "koya" ;p ;p

  25. fArHaNa says:

    jijol- blog duha adalah
    http://duha89.blogspot.com ye...
    smoga lain kali tidak tersesat:p

    sape koya? x koya pun...heh~

  26. salam...kak Pana...
    ((about my previous commnt))...
    alamak..xleh ade hihi kee??..ok lahh.. tukar hahah lar....
    muahahah...

    eeee..ape tu koya2...x paham lar i...hahhaa...

  27. fArHaNa says:

    aishah arisa- ecah...u don't make my blood go up..! my name don't hv P okayyy??? hihihi:p

    i lg x paham koya ni apa...ish, konfiussssss=ppp

    [gediknye ecah nak u i u i pulak yeeee;) ]

  28. haha..
    macam2 gelagat ada!
    kak fana,sy paham pe mksd koya!
    p susah hendak ditafsirkan..hehe

    (saje je menyibuk =P)

  29. 3rdmarch says:

    pham ke ape y dimaksodkan koya???
    ehee~

    p/s : aishah..anda juga jgn koya.. ;p

  30. fArHaNa says:

    cactus purple- kami mmg suke mcm2:P

    tau dah koya tu ape...heeeee:D

    sile2 mnyibuk;) tp agak konpius la korg komen post yg dh berabad ni..... hehe~

  31. fArHaNa says:

    3rd march- sape yg koya.... kami x koya....hohoho.

    ni btul ke x sesat ni? hahhaa

    dh bgn dr tdo yg pnjg ke belum???

Reminder for the soul

“Aku hairan dengan orang yang mengetahui kematian, tapi mengapa ia masih tertawa;

Aku hairan dengan orang yang tahu bahawa dunia adalah sementara, tapi mengapa ia sangat mencintainya;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui semua urusan telah ditakdirkan, tapi mengapa ia takut kehilangan;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui bahwa hisab adalah suatu kepastian, tapi mengapa ia tetap mengum
pulkan harta dan menghitung-hitungnya;

Aku hairan dengan orang yang mengetahui panasnya api neraka, tapi mengapa ia tetap berbuat dosa;

Aku hairan dengan orang yang mengaku mengenal Allah, tapi mengapa ia meminta tolong kepada selain-Nya;

Aku hairan kepada orang yang mengaku mengetahui kenikmatan syurga, tapi mengapa ia merasa hidup tenang di dunia;

Dan aku hairan kepada orang yang mengetahui syaitan adalah musuhnya, tapi mengapa ia mentaatinya.”

Uthman bin Affan Radhiyallahu anhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masa umpama pedang